Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αποστάσεις Κώστα Γκιουλέκα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα για το δήμο Θεσσαλονίκης χωρίς όρους για τα άτομα που θα περιλάβει στο ψηφοδέλτιο, προσφέρει ο απερχόμενος δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε και συνάντησή μαζί του. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Κ. Γκιουλέκας χαρακτήρισε σημαντικό το έργο του Β. Παπαγεωργόπουλου, τόνισε όμως ότι «θα συνεχίσουμε τα θετικά και θα διορθώσουμε λάθη και αδυναμίες που υπήρξαν», ενώ για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου και πάλι δεν αποκάλυψε εάν προτίθεται να τους αξιοποιήσει, απαντώντας χαρακτηριστικά, «θα κρίνουμε τους πάντες με βάση τις ικανότητες και τη διάθεση προσφοράς». 

Για τα 
οικονομικά σκάνδαλα στο Δήμο ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γκιουλέκας, ανέφερε ότι θα μιλήσει αργότερα, στην προεκλογική συζήτηση που θα γίνει γύρω από αυτά τα ζητήματα. Ουσιαστικά δεν απάντησε στην πρόκληση του υποψηφίου δημάρχου Μπάμπη Μπαρμπουνάκη ο οποίος ζητούσε «να μας πει ο κ. Γκιουλέκας αν είναι ο συνεχιστής ή όχι της σημερινής διοίκησης και να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται. Ένα μήνα τώρα δεν έχει πει τίποτα». 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δήμαρχος
Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, χαρακτήρισε υπερχρεωμένο το δήμο Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι τα χρέη δεν αφορούν μόνο στις τράπεζες (43.276.679,68 ευρώ δάνεια και 6.750.024, 17 ευρώ τοκοχρεολύσια ετησίως) αλλά υπάρχουν 33.000.000 ευρώ από την υπεξαίρεση, που ερευνά η δικαιοσύνη, 16.000.000 που έχει γραφεί σε τοπική εφημερίδα ότι χρωστάει στην εφορία και 6.500.000 ευρώ που δεν έδωσε σε προμηθευτές για να εξοφλήσει την κοινοπραξία που κατασκεύασε το νέο δημαρχείο, ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών. «Το σύνολο αυτών των ποσών ξεπερνά τα 105 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης. 

Και παρ΄ότι ο «πράσινος» κ. Μπαρμπουνάκης είναι ο μόνος υποψήφιος από την πλευρά της αντιπολίτευσης που συνεχίζει ακούραστα εν μέσω θέρους την προεκλογική δραστηριότητα, στον έτερο ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη έδειξαν την προτίμησή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της πόλης. «Συναντήθηκα με όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και συζητήσαμε για την υποψηφιότητά μου. Δεν πρόλαβα ωστόσο να συναντήσω τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη ενώ με τον Θ. Ρομπόπουλο μίλησα τηλεφωνικά. Από όλους αποκόμισα θετικά σχόλια για την υποψηφιότητά μου», τόνισε στη «Voria» ο κ. Μπουτάρης. Εξάλλου και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι θα πρέπει επιτέλους η Θεσσαλονίκη να απαλλαγεί από το σύνδρομο των κομματικών υποψηφιοτήτων, χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Μπουτάρη ως μια καλή υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης με σταθερή παρουσία στα κοινά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου