Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Δ. Τήνου: Μέτρα και πρόγραμμα εορτασμού για το Δεκαπενταύγουστο



Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν ενόψει των εκδηλώσεων της 15ης Αυγούστου για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της συμπλήρωσης 71 χρόνων από τον τορπιλισμό της «Έλλης», για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης αλλά και την ασφάλεια των προσκυνητών, παραθεριστών, κατοίκων και επαγγελματιών, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Πέρα από τα μέτρα της τήρησης της τάξης και της ασφάλειας σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και την παραλιακή ζώνη, με συχνές περιπολίες από την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, αποφασίστηκαν εκτός των άλλων και τα κατωτέρω:
-Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου: διεύρυνση του χρόνου απαγόρευσης κυκλοφορίας κάθε οχήματος στην παραλιακή οδό από το κατάστημα Κουρσάρος μέχρι το σούπερ μάρκετ «ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΑΕ» μέχρι τις 3:00 π.μ. της 15/8/2011.
- Κατά την ημέρα του εορτασμού: απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε οχήματος στην ανωτέρω οριοθετημένη περιοχή και σε όλο το μήκος των οδών Μεγαλόχαρης και Ευαγγελιστρίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι το πέρας της τελετής.
Το πρόγραμμα εορτασμών για σήμερα και αύριο
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
ΩΡΑ 19.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του Κ/Δ ΕΛΛΗ χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β' και καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τον αρχηγό του Στόλου, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Τήνου και τον πρόεδρο της διοικούσης επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
ΩΡΑ 20.00: Τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου Δωροθέου Β'.
ΩΡΑ 22.30: Τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως.
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
ΩΡΑ 02.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Στη συνέχεια, μετάδοση της Θείας Μεταλήψεως στους προσκυνητές.
ΩΡΑ 06.40: Εωθινό στους δρόμους της πόλης από τις φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού και του Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας Τήνου.
ΩΡΑ 07.00: Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.
ΩΡΑ 08.00: Έπαρση σημαίας στην πλατεία Παντανάσσης
ΩΡΑ 08.30: Τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β'.
ΩΡΑ 09.15: Άφιξη του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και λοιπών επισήμων στην προκυμαία του λιμένα. Επιβίβαση σε πλωτό μέσο και απόπλους για τον υγρό τάφο του Κ/Δ ΕΛΛΗ.
ΩΡΑ 09.30: Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ «Έλλη» από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της ΕΛΛΗΣ από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τήνου. 
Τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το «ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ».
ΩΡΑ 10.30: Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη.
ΩΡΑ 11.00: Άφιξη της πομπής στην πλατεία Παντανάσσης - Δέηση - Εκφώνηση Πανηγυρικών.
ΩΡΑ 11.55: Επάνοδος της Ιερής Εικόνας εν πομπή στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.
ΩΡΑ 12.00: Δεξίωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην αίθουσα υποδοχής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου από τη διοικούσα επιτροπή.
ΩΡΑ 20.19: Υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Παντανάσσης.
ΩΡΑ 20.30: Εμβατήρια από τη Φιλαρμονική Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.
Το βράδυ της 14ης και 15ης Αυγούστου γενική φωταγώγηση δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου