Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δ. Ηλιούπολης και τον ΙΣΑ



Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Ηλιούπολης με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», εξασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργία του πρώτου Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην πόλη.
Το Ιατρείο, που θα είναι το πρώτο παράρτημα του δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και θα λειτουργεί με την υποστήριξη και υπό την εποπτεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με τη βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου, θα ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης, που θα στεγάζεται στο κτριο της ΧΕΝ, στη Λεωφ. Μαρ. Αντύπα.

Έτσι, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ανασφάλιστους και άπορους δημότες μας (ενήλικες και παιδιά), που λόγω του αποκλεισμού τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παραμελούν την υγεία τους, με σοβαρές συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τη δημόσια υγεία.
Το Ιατρείο, που θα παρακολουθείται από Επιστημονικό Διευθυντή, τον οποίο θα ορίσει ο Ιατρικός Σύλλογος, και θα τελεί υπό το συντονισμό επιτροπής με μέλη από τον Ιατρικό Σύλλογο, το δήμο και τους Γιατρούς του Κόσμου, θα λειτουργεί με εθελοντές γιατρούς, μέλη του ΙΣΑ, και εθελοντές δημότες της πόλης μας στη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, ενώ τον εξοπλισμό και τα λειτουργικά έξοδα θα τα καλύπτει αποκλειστικά ο Δήμος.
Εκτός από την ιατρική περίθαλψη, το Ιατρείο θα παρέχει καιφαρμακευτική κάλυψη σε όσους το επισκέπτονται, οι οποίοι,μετά την εξέτασή τους από τους ιατρούς, και εφόσον χρήζουνφαρμακευτικής αγωγής, θα λαμβάνουν τα φάρμακα πουχρειάζονται δωρεάν.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, διενεργήθηκε το Σάββατο, 23/6/12, με μεγάλη επιτυχία, συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας, για τη διανομή τους σε ανθρώπους που τα χρειάζονται και αδυνατούν να τα προμηθευτούν.
Η λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης εντάσσεται στο δίκτυο κοινωνικής παροχής πρωτοβάθμιας υγείας και φαρμακευτικής φροντίδας που αναπτύσσεται στο Δήμος μας, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μονάδες και δράσεις, όπως είναι η μονάδα πρόληψης και αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάιμερ και η μονάδα οστεοπόρωσης στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Καρδιολογική μονάδα για έκτακτα περιστατικά, που θα λειτουργήσει άμεσα, η μεταφορά της μόνιμης έδρας του ΕΚΑΒ το οποίο θα εγκατασταθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα στο Δήμο μας, το δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο που θα λειτουργήσει στην Αγ. Μαρίνα και το Κοινωνικό Φαρμακείο, που καλύπτει τις ανάγκες σε φάρμακα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου