Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Συνεχίστηκε η συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στους Δήμους Βριλλησίων Βάρης-Βουλας-Βουλιαγμένης και Αχαρνών



Με συνέχεια, συνέπεια αλλά και περισσό ζήλο, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώνουν φάρμακα στις πλατείες Δήμων της Αττικής κάθε Σάββατο, όλο το καλοκαίρι, στα πλαίσια της Δράσης "Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία".
Πρόκειται για μία δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ για τη συλλογή φαρμάκων που περισσεύουν σε κάθε σπίτι, χρησιμεύουν όμως στους συνανθρώπους μας που δε μπορούν να τα αγοράσουν. Η συλλογή φαρμάκων πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Βριλησσίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αχαρνών το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 στα Βριλήσσια, στην πλατεία Αναλήψεως, στη Βούλα, στην πλατεία Ιμίων και στις Αχαρνές, στην πλατεία Ποντίων Ακριτών

Συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά χιλιάδες φάρμακα τα οποία θα βρίσκονται στη διαθεσιμότητα των ανασφάλιστων πολιτών που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και των οικονομικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. 

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ενώνουν τα χέρια με την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης, σε μια αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

"Στόχος μας είναι να έχει ο κάθε πολίτης φαγητό, γιατρό και φάρμακα. Από τη σύνταξη τν 400 ευρώ, είναι πραγματικά οδυνηρό , να πρέπει κανείς να επιλέξει αν θα πληρώσει το φαγητό του ή τα φάρμακά του.Έστω και ένας συνάνθρωπός μας να βοηθηθεί από την προσπάθειά μας, θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιτυχία: γιατί στόχος μας είναι ο Άνθρωπος και στόχευσή μας η διατήρηση της Υγείας του αλλά της Ζωής του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης συγχαίροντας δημόσια όλους τους εθελοντές γιατρούς και διοικητικούς για τη συνέπεια και το ζήλο που εργάζονται καθημερινά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους Δημάρχους προσωπικά που στηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών που εξασφαλίζουν στην στοιχειώδη πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ο κος Πατούλης συνέχισε δηλώνοντας ότι: « Τα προβλήματα της υγείας στη χώρα μας πρέπει να επιλυθούν με ιδιαίτερο ελληνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό προσανατολισμένο 1) στη μοναδικότητα της γεωγραφικής κατανομής των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας 2) στην ποιότητα και την εξοικονόμηση πόρων και 3) στην καλύτερη ποιότητα με το χαμηλότερο κόστος»

Από την πλευρά του ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο με μόνο στόχο την ανθρώπινη ζωή. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι παρ όλες τις αντιξοότητες της οικονομικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει να μάχεται στο πλευρό των ξεχασμένων συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας θα σταθούμε δίπλα σας σε φάρμακα, γιατρούς και υγειονομικό υλικό. Κοινή στόχευσή μας είναι η δημιουργία γέφυρας, παρηγοριάς και ελπίδας για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις.».

Στη συγκέντρωση φαρμάκων παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Βριλησσίων κος Ιωαννίδης Κωνσταντινος, του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κος Κασιδοκώστας Γρηγόρης και Αχαρνών κος Ντούρος Σωτήριος, οι αντιδήμαρχοι, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και συνεργάτες του ΣΚΑΙ.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η διαλογή στους Δήμους από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η μεταφορά τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την περαιτέρω κατηγοριοποίηση και διάθεσή τους σε όσους τα χρειάζονται.


Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ
Γιώργος Πατούλης

Ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 
Κωστής Δήμτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου