Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Επιστολή – έκκληση των δήμων να μην κόβεται το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριάΕπιστολή – έκκληση των δήμων να μην κόβεται το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά
Με επιστολή της από το υπουργείο Οικονομικών η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Αττικής ζητάει την κατηγορηματική δέσμευση της Πολιτείας και της διοίκησης της ΔΕΗ ότι δεν θα εκδίδονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για τα νοικοκυριά που έχουν αντικειμενική αδυναμία πληρωμής.
Στην επιστολή του, ο πρέοδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης τονίζει ότι «η αδυναμία των συμπολιτών μας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ δημιουργεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Η εικόνα που διαμορφώνουν άμεσα οι Δήμοι από την επικοινωνία τους με τους πολίτες είναι διαρκώς επιδεινούμενη».
Η αδυναμία αυτή, προσθέτει, σύμφωνα με το in.gr, είναι πολύ έκδηλη σε άνεργα νοικοκυριά, άπορους πολίτες και σε κοινωνικά στρώματα που πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κρίσης.

Σωρευτικά και με την πρόσθετη επιβάρυνση των νοικοκυριών λόγω της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν καθυστερούμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ και κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης τους, επισημαίνει.
Η ΠΕΔΑ τονίζει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και βασική ανάγκη των πολιτών. Κατά συνέπεια, η διακοπή του ρεύματος λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών είναι απαράδεκτη, ενώ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων στη σύγχρονη μεγαλούπολη.
Ο κ. Σαράντης προσθέτει ότι η ΠΕΔΑ εμμένει στη θέση της για την πλήρη αποσύνδεση του ειδικού τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και επίσης τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου