Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Επεισόδια στην Πάτρα. Γροθιά στο κεφάλι έφαγε η γραμματέας του Δημάρχου



Απίστευτη ένταση επικράτησε  στο Δημαρχείο της Πάτρας όταν εργαζόμενοι και μέλη της δημοτικής αρχής παραλίγο να έρθουν στα χέρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η ένταση προκλήθηκε κυρίως μεταξύ του αντιδημάρχου Βασίλη Λοτσάρη και της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Τασίας Κυριακοπούλου, με αφορμή την αναφορά του πρώτου στην επίθεση που δέχθηκαν με κόλυβα πριν από λίγο καιρό σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, στελέχη της δημοτικής αρχής, μετά από υπόδειξη των προσώπων τους σε στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την Πρόεδρο των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι πήγαν στο Δημαρχείο για να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο και να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εγκύκλιο περί διαθεσιμότητας.
Όταν έληξε η συνάντηση με τον Δήμαρχο η οποία έγινε σε γενικά καλό κλίμα (o Δημαράς τους είπε ότι τη Δευτέρα θα πάνε στην ΠΕΔ για να συζητήσουν ομόφωνα για δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις), υπήρξε στο διάδρομο μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Τασίας Κυριακοπούλου και του αντιδηγμάρχου Χαράλαμπου Στανίτσα.

Η κ. Κυριακοπούλου φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Στανίτσα ότι η Δημοτική Αρχή κατασκευάζει γεγονότα για να την "στείλουνε στην εξορία, αυτή και άλλους συνδικαλιστές", όπως χαρακτηριστικά είπε, για να δεχθεί την απάντηση ότι η ίδια ήταν αυτή που είδειχνε με το δάχτυλο τους αντιδημάρχους για να προπηλακιστούν και ζητάει τιμωρίες, μη σεβόμενη τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Τότε παρενέβη στην κουβέντα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λοτσάρης με αποτέλεσμα να επικρατήσει πρωτοφανής ένταση, να πέσουν σπρωξιές, κάποιοι να κινηθούν εναντίον του τον προθάλαμο του γραφείου του Δημάρχου και τελικά μέσα στην συμπλοκή και την ένταση να δεθχεί γροθιά το κεφάλι η γραμματέας του Δημάρχου Σοφία Φάκου, όπως καταγγέλλουν στο thebest.gr στελέχη της Μαιζώνος.

Απο την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είναι εξαγριωμένοι και δηλώνουν ότι η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δέχθηκε δριμεία επίθεση και σπρωξιές από τον Βασίλη Λοτσάρη, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής στοχοποιούν όχι μόνο τον Βασίλη Λοτσάρη, αλλά και τον Γιώργο Σιγαλό, ο οποίος έκανε δηλώσεις εναντίον της τακτικής που ακολουθούν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι εκπρόσωποι των ίδιων των εργαζομένων είναι αυτοί που συγκράτησαν τους λίγους θερμόαιμους και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα σήμερα στο Δημαρχείο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

"Μόνο ως μεθόδευση για την πρόκληση κλίματος έντασης μεταξύ εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής, μπορούν να εξηγηθούν τα όσα συνέβησαν και τα όσα ελέχθησαν και σήμερα από χείλη ορισμένων συνδικαλιστών οπαδών του «εργατοπατερισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.
"Η Δημοτική Αρχή αποδοκιμάζει αυτές τις ύποπτες τακτικές, και καλεί όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τη βαλλόμενη και πολλαπλώς πληττόμενη από το νέο μνημόνιο Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιφρουρώντας έτσι και τις θέσεις εργασίας τους για τις οποίες η Δημοτική Αρχή δίνει μαζί τους τη μάχη".


thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου