Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η Περιφέρεια Κρήτης ξεκινά τις υπηρεσίες «Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών»


Πρωτοπορεί για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Κρήτης στον χώρο της αυτοδιοίκησης, καθώς ξεκινά σε όλες τις υπηρεσίες της την εφαρμογή προγράμματος «Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών», γεγονός που θα μειώσει αποτελεσματικά την γραφειοκρατία, την επιπλέον έντυπη αλληλογραφία, ενώ θα προσφέρονται άμεσα καλύτερες, ασφαλέστερες υπηρεσίες στους πολίτες και θα επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. 

Σήμερα στην Περιφέρεια σε υπηρεσιακή ημερίδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, προσκλήθηκαν οι διευθυντές όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, και ενημερώθηκαν για την σταδιακή ανάπτυξη και υλοποίηση του προγράμματος. Ήδη το πρόγραμμα, όπως αναφέρθηκε υλοποιείται με επιτυχία στη Βουλή, και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη που προετοιμάζεται στην εφαρμογή της μεθόδου διοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι αποτελεί πολιτική βούληση της Περιφέρειας η μείωση της γραφειοκρατίας, ο πολίτης να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης, υπογραμμίζοντας ότι «με την υλοποίηση του προγράμματος θα μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία, θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ την ίδια ώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα γίνουν αποτελεσματικότερες και ασφαλέστερες». 

Ο Περιφερειάρχης μάλιστα συνεχάρη τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, που συνεχίζουν να υλοποιούν όπως είπε ένα σημαντικό έργο σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
«Καθημερινά ‘χτίζουμε’ το ενιαίο της Κρήτης, και το πρόγραμμα  ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών, με την συνεργασία την δική σας θα υλοποιηθεί με επιτυχία και μάλιστα σύντομα, γιατί πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν και υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε προσωπικό, έχουμε ικανά στελέχη που αποδίδουν» σημείωσε ο Περιφερειάχης, και πρόσθεσε: «Πολλοί στόχοι που βάζουμε μπορεί να είναι δύσκολοι, αλλά χάρη στην δική σας ικανότητα και συνεργασία καταφέραμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία μεγάλα προγράμματα όπως είναι η «Οδική Ασφάλεια», τα ΟΣΑΠΥ των δήμων, το «Παρατηρητήριο Έργων και Μελετών». Προγράμματα που ‘στήθηκαν’ και υλοποιούνται από τα στελέχη της Περιφέρειας μας». 
Μάλιστα ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην πολιτική εξωστρέφειας του νησιού,  κάλεσε τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς οραματίζονται την Κρήτη τα επόμενα χρόνια «και για αυτό έχετε και γνώσεις και εμπειρία. Η δύναμη μας είστε εσείς, για την ενιαία πρόοδο της Κρήτης, και αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει σε όλα τα στελέχη μας».
Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης επεσήμανε ότι «με θέληση και συνέπεια μπορούμε να φτάσουμε σε ένα ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, γεγονός που θα σημάνει λιγότερη ταλαιπωρία και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που  υλοποιεί το σύστημα «Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Ψηφιακών Εγγράφων και Υπογραφών» και είμαι σίγουρος ότι θα το διαχειριστούμε αποτελεσματικά». 
Η γενική διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου απευθυνόμενη στα υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας τόνισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα όσο συντομότερα αρχίσει να υλοποιείται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τόσο το καλύτερο θα είναι για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες που θα δουν τους χρόνους εξυπηρέτησης τους να συρρικνώνονται.  Επίσης θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, όπως σε αποθηκευτικούς χώρους, χαρτί, μελάνια κλπ». Τέλος η γενική διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης επεσήμανε ότι το σύστημα «Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών» εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στη Βουλή, και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου