Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Δ. Ιωαννιτών: Άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσηςΜε πολυετή καθυστέρηση, ξεκίνησε στο Δήμο Ιωαννιτών το πρώτο συστηματικό και οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
«Μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, επιτέλους ξεκινάει από την σημερινή Δημοτική Αρχή και στην πόλη μας. Δεν βρήκαμε υποδομές ,ελάχιστους μπλέ κάδους τοποθετημένους σε διάφορα σημεία Δημοσίων Υπηρεσιών και τίποτα περισσότερο. Επί δύο χρόνια, επιδοθήκαμε σε αγώνα για να γίνει πραγματικότητα, η ανακύκλωση». Αυτό ανέφερε, ο δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος και κάλεσε όλους τους δημότες να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλουν με τις πράξεις τους, για την σωστή λειτουργία του εγχειρήματος.
Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται από χθες, με την διανομή του ενημερωτικού υλικού ,
«πόρτα-πόρτα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Μαζί με ένα φυλλάδιο που έχει οδηγίες, σε κάθε σπίτι, δίδεται και μία σακούλα πολλαπλών χρήσεων προκειμένου οι πολίτες, να ενημερωθούν για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Στην πρώτη φάση του προγράμματος, τριακόσιοι κάδοι ανακύκλωσης, θα τοποθετηθούν σε σημεία εντός των ορίων του παλιού Δήμου Ιωαννιτών. Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος, η ανταπόκριση των πολιτών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του προγράμματος, γιαυτό η ενημέρωση θα είναι συνεχής και θα περιλαμβάνει δράσεις στα σχολεία και δρώμενα στην πόλη. Ο Δήμος θεωρεί, ότι η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει υποβάλει για το θέμα, στο ΕΣΠΑ ,θα έχει θετικό αποτέλεσμα, για την προμήθεια του εξοπλισμού ώστε το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ολόκληρο το δήμο.
Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, έχουν δείξει εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου