Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Οι νέες τιμές των Διοδίων σε κάθε σημείο της Ελλάδας


Ελλάδα Οι νέες τιμές των Διοδίων σε κάθε σημείο της Ελλάδας

Η επανέναρξη των εργασιών στους οδικούς άξονες θα φέρει και σημαντικές αλλαγές στις τιμές των διοδίων. Οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης των τεσσάρων έργων (Μαλιακός-Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Γιάννενα (Κεντρική Οδός), Αντίρριο-Γιάννενα (Ιόνια Οδός) και Ελευσίνα- Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος - Τσακώνα (Ολυμπία Οδός) προβλέπουν αύξηση αναπροσαρμογή των τελών διέλευσης που τοποθετείται χρονικά από την αρχή του χρόνου.

Οπως γράφει και το capital.gr οι τιμές στα διόδια διαμορφώνονται ανάλογα με τους οδικούς άξονες. Συγκεκριμένα:

• Άξονας Ε-65

Στον Ε-65 (Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Γιάννενα) το τίμημα των διοδίων, που διαμορφώνεται στα 0,04 ευρώ ανα χιλιόμετρο, παραμένει αμετάβλητο. Στο συγκεκριμένο οδικό άξονα, που έχει αποπερατωθεί σε ποσοστό 17%, λειτουργεί σήμερα ένας μετωπικός σταθμός στην Αγία Τριάδα (τα διόδια καθορίζονται, ανά κατεύθυνση, βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός), με το τέλος διέλευσης για τα Ι.Χ. να διαμορφώνεται στο 1,65 ευρώ.

• Ολυμπία Οδός

Στον μετωπικό σταθμό Ελευσίνας αυξάνονται σε 2,10 από 1,60 ευρώ

Στον μετωπικό σταθμό Ισθμού αυξάνονται από 1,60 σε 1,80

Στο Ζευγολατιό μειώνονται από 3,10 σε 2,50 ευρώ

Στο Ρίο μειώνονται από 3,10 σε 2,50

Στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα,θα υπάρχει χρέωση μονής κατεύθυνσης, με την τιμή να μειώνεται κατά 20% για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα χρέωσης διπλής κατεύθυνσης (Νέα Πέραμο, Πάχη και Άγιοι Θεόδωροι), όπως και η αναλογική χιλιομετρική χρέωση (βάσει της διανυόμενης απόστασης).

• Νέα Οδός

Στη Νέα Οδό, που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 31%, οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν στα 0,04 ευρώ. Στο συγκεκριμένο άξονα τα διόδια παρέμεναν, έως σήμερα, στα 0,025 ευρώ. Στο συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο λειτουργούν σταθμοί διοδίων σε Αφίδνες, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα, Τραγάνα, ενώ ο υφιστάμενος σταθμός στο Σχηματάρι θα καταργηθεί.

Για παράδειγμα, οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν στις Αφίδνες3,35 από 2,10 ευρώ και στοΚαπανδρίτι1,90 από 1,20 ευρώ.

Επίσης, η χρέωση του τμήματος Σχηματάρι-Χαλκίδα θα γίνεται στον μετωπικό σταθμό διοδίων στο Βαθύ που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2015. Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2014 και τον Ιούλιο του 2015, θα τεθούν σε λειτουργία σταθμοί διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, αντίστοιχα.

• Σταθμοί Μοσχοχωρίου και Πελασγίας

Στους σταθμούς Μοσχοχωρίου και Πελασγίας, το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί για τη συμβατική πληρωμή από 2,70 σε 3,50 ευρώ και από 3,10 σε 4 ευρώ.

Ωστόσο, το ύψος των διοδίων θα παραμείνει αμετάβλητο –εκτιμάται για ένα χρόνο- για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά.

Οι τακτικοί χρήστες του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου, που έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου