Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας: Ηλεκτρονική εκτύπωση αλλά και ειδοποιητήρια



Τέλη κυκλοφορίας: Ηλεκτρονική εκτύπωση αλλά και ειδοποιητήρια


Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων θα κληθούν από τις αρχές Νοεμβρίου και έως τα τέλη Δεκεμβρίου να πληρώσουν χωρίς προσαυξήσεις τα τέλη κυκλοφορίας εκτυπώνοντας ηλεκτρονικά το ειδοποιητήριο πληρωμής.
Το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα καταργείται και αντικαθίσταται από
την απόδειξη πληρωμής.
Διπλάσια τέλη κυκλοφορίας κινδυνεύουν να πληρώσουν για το 2013 όσοι θα περιμένουν το ειδοποιητήριο της Εφορίας για πάνε στην τράπεζα.
Από φέτος όσοι υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις και είναιπιστοποιημένοι στο Taxisnet θα εκτυπώνουν μόνοι τους το ειδοποιητήριο, πληκτρολογώντας τον κωδικό τους και τα στοιχεία του αυτοκινήτου.
Οι συνταξιούχοι που υποβάλλουν ταχυδρομικά τις δηλώσεις τους και θα λάβουν ειδοποιητήρια, η πληρωμή των τελών θα γίνεται στις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και τις Εφορίες και ως αποδεικτικό πληρωμής τους θα είναι η απόδειξη που θα παίρνουν. Το γνωστό σήμα στο παρμπρίζ καταργείται.
Τα τέλη θα πληρωθούν από το Νοέμβριο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Για όσουςκαθυστερήσουν το ποσό διπλασιάζεται.
Για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν το 2009 τα τέλη κυμαίνονται από 22 έως 1320 ευρώ, ίδια με πέρυσι και για τα νεώτερα από 90 λεπτά έως 3,4 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν.
Την τελευταία 3ετία αναφέρει η ert.gr, 700.000 ιδιοκτήτες ΙΧ κατέθεσαν πινακίδες και τουλάχιστον 300.000 δεν πλήρωσαν τα τέλη.
Περίπου 5 εκατομμύρια είναι οι υπόχρεοι και το δημόσιο θα εισπράξει ένα δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου