Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Ο Μπουτάρης καλύτερος δήμαρχος στον κόσμο για τον μήνα ΟκτώβριοΟ Μπουτάρης καλύτερος δήμαρχος στον κόσμο για τον μήνα Οκτώβριο


Την διάκριση «Δήμαρχος του μήνα» έλαβε από την ιστοσελίδα citymayors.com για τον Οκτώβριο του 2012 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Την συγκεκριμένη διάκριση είχαν λάβει τους δύο προηγούμενους μήνες ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.Στην ιστοσελίδα, αναφέρει το iefimerida.gr, σημειώνεται το σχόλιο γερμανικών εφημερίδων μετά την
επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Βερολίνο στο οποίο τονιζόταν πως εάν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ήταν σαν τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτό το οικονομικό χάλι που βρίσκεται σήμερα.
Ο Γιάννης Μπουτάρης τότε είχε πει μεταξύ αστείου και σοβαρού στους δημοσιογράφους ότι η οικονομική κρίση βοήθησε στο να αλλάξουν τα «ήθη» στην πόλη του: «Αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να εξαγοράσουμε ψήφους, οι πολιτικοί πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικοί».
Παράλληλα φιλοξενείται βιογραφικό του Γιάννη Μπουτάρη στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται και οι αλλαγές που έχουν γίνει επί δημαρχίας του στην Θεσσαλονίκη, όπως οι μεταρρυθμίσεις στον τουριστικό και τον οικονομικό τομέα.
Το αφιέρωμα κλείνει με μία φράση του δημάρχου: «Το μικρό είναι όμορφο. Οι Ελληνες πρέπει να επικεντρώσουμε στα μικρά πράγματα που ξέρουμε καλά και μετά να τα παράγουμε σε εξαιρετική ποιότητα. Δεν πουλάμε τους εαυτούς μας και τα προϊόντα μας αρκετά καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου