Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η Αθήνα μετράει τις πληγές της από τον κατακλυσμό


Η Αθήνα μετράει τις πληγές της από τον κατακλυσμό
Τις πληγές της μετράει σήμερα το πρωί η Αθήνα από τον κατακλυσμό της Παρασκευής που στοίχισε τη ζωή σε μία νεαρή κοπέλα.
Ολόκληρη η πρωτεύουσα έμοιαζε να χτυπήθηκε από ένα τσουνάμι και η Πυροσβεστική δέχτηκε 1.850 κλήσεις για να επέμβει σε περιπτώσεις άντλησης υδάτων, απεγκλωβισμού οδηγών κοπής δέντρων και σειράς ακόμη προβλημάτων.
Μάλιστα σύμφωνα με μετεωρολόγους η βροχόπτωση που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες ισοδυναμούσε με αυτή που θα έπεφτε κανονικά σε διάστημα δύο μηνών.
Η πρωτοφανής νεροποντή είχε ως
συνέπεια μία νεαρή κοπέλα να χάσει τη ζωή της  όταν έσβησε το αυτοκίνητό της μέσα στα λασπόνερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και, όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού, διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα.
Μία άλλη γυναίκα στο Χαλάνδρι σώθηκε την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου και η διάσωση της μεταδόθηκε μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Reuters.
Το νερό που έπεσε το πρωί της Παρασκευής σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου έφτασε τα 95 λίτρα, όγκος που αντιστοιχεί σε περίπου 95 κιλά. Σε μια ταράτσα των 100 τετραγωνικών μέτρων, η συνολική ποσότητα νερού σε διάστημα μερικών ωρών πλησίασε τους δέκα τόνους.
Η Αθήνα παρουσίασε εικόνα ανοχύρωτης πόλης με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες πλημμυρισμένες, βλάβες σε δίκτυα της ΔΕΗ και διακοπές ηλεκτρισμού σε πολλές περιοχές, ενώ ο Ηλεκτρικός και το Μετρό είχαν προβλήματα. Μονοκατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οδό Μαγνησίας 28, κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας. Ρέμα υπερχείλισε επίσης στην περιοχή του Αλίμου με αποτέλεσμα να "βουλιάξουν" και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα. Τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έχουν φθάσει στο σημείο, για να ερευνήσουν τα χαλάσματα, για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο.
Σήμερα οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Προσπαθούν να καθαρίσουν υπόγεια από τις λάσπες, ενώ πολλοί είδαν τα αυτοκίνητα τους να καταστρέφονται. 
Παρολίγον τραγωδία στη Βουλή
Σαν από θαύμα σώθηκε γυναίκα υπάλληλος της Βουλής όταν, νωρίς το πρωί, ανεβασμένη στο θόλο, επιχειρούσε να βγάλει νερά από εκεί για να μην πέσουν στην αίθουσα της ολομέλειας. 
Την ώρα εκείνη, στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης. Το μεταλλικό πλαίσιο υποχώρησε και έσπασαν γυαλιά, που έπεσαν στην αίθουσα, και η υπάλληλος βρέθηκε αιωρούμενη στο κενό.   Με τη συνδρομή των ψύχραιμων συναδέλφων της ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες γιατί είχε κοψίματα στα χέρια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου