Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Πατούλης απαγορεύει με εξώδικα τη διάθεση τροφίμων "χωρίς μεσάζοντες" επειδή ...δεν θα ήταν στις φωτογραφίες....



marousiotiko.gr

Είναι απίστευτη η υποκρισία που κυκλοφορεί. Την ώρα που...Ο δήμος Αμαρουσίου με δελτίο Τύπου τοποθετείται για την δράση διάθεσης τροφίμων από την κίνηση αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης "Αλληλέγγυοι Δρόμοι"  που έχει ανακοινωθεί για την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Αναλυτικά:
ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει συχνά πυκνά διάθεση τροφίμων με μεσάζοντα τον Δήμαρχο, απαγορεύει.
Συγκεκριμένα έχει οργανωθεί μια ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης στο Μαρούσι (χωρίς καταστατικά κλπ.), η οποία ασχολείται κυρίως με αλληλέγγυες δράσεις πολιτών όπως «διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες», συλλογή φαρμάκων, ρούχων κλπ. όπως κάνουν και πολλοί Δήμοι της χώρας με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
Η ομάδα αυτή αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ΠΡΩΤΗ της δράση διανομής τροφίμων στο Μαρούσι, αρχικά στις 31 Μαρτίου και κατόπιν στις 14 Απριλίου καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου αρνούνταν κατ’ εξακολούθησιν να απαντήσει για την παραχώρηση του χώρου πραγματοποίησης της δράσης
(το πίσω πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, το οποίο είναι χώρος δωρεάν πάρκινγκ, και στον οποίο πραγματοποιήθηκε πριν 2 μήνες και παρόμοια δράση του Δήμου Αμαρουσίου – με παραγωγούς ΜΕ μεσάζοντες όμως, η οποία δράση διαφημίστηκε με illustration διαφημιστικά σε κάθε πολυκατοικία και δρόμο με υπογραφή του Δημάρχου για την δράση του ΥΠΕΡ των δημοτών κλπ. κλπ. τα οποία (διαφημιστικά) πληρώσαμε όλοι απ’ την τσέπη μας). Ο Δήμος και ο Δήμαρχος λοιπόν προσωπικώς, αρνούνταν να δώσει οποιαδήποτε ΑΠΑΝΤΗΣΗ, επικαλούμενος δικαιολογίες όπως «να ρωτήσω τη νομική μου υπηρεσία», «πέθανε ο πεθερός μου και έχω πάει στην κηδεία» κλπ. για να αναβάλεται η δράση των πολιτών επ’ άπειρον.
Όταν η δράση «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» αποφάσισε να πραγματοποήσει τελικά τη δράση της, ανακοινώνοντάς το στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημερώνοντας την Αστυνομία Αμαρουσίου και ξεκίνησε να λαμβάνει και παραγγελίες για τους παραγωγούς,
σήμερα 11 Απριλίου 2013 (και ενώ η δράση θα λάβει χώρα στις 14 Απριλίου) ο κ. Μπιρμπίλης έλαβε εξώδικο – ονομαστικό, χωρίς όμως να είναι νόμιμος εκπρόσωπος της ομάδας δράσης.




Όπως θα δείτε, στο εξώδικο, εκτός από την «απαγόρευση» της πραγματοποίησης της δράσης, απαγορεύει και την «αφισοκόλληση» ή την διανομή φυλλαδίων στο χώρο του Δήμου και άλλα πολλά με την δικαιολογία ότι είναι πράξεις που «βλάπτουν τους πολίτες» του Δήμου, όπως επίσης και η δράση της διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι η αρχή για την απαγόρευση κάθε είδους δράσης αλληλεγγύης και συμπαράστασης ανθρώπου προς άνθρωπο.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δικαιωθεί ο κ. Πατούλης ο οποίος απ’ ότι φαίνεται, εάν κάτι δεν τον «περιλαμβάνει» και δεν τον «αναδεικνύει», στέλνει εξώδικο... (όσο καλό κι αν είναι για το Δήμο Αμαρουσίου και όχι μόνο).  

Διαβάστε και το απύθμενου θράσους δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου
Υπεύθυνη ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου για δράση που πραγματοποιείται από άγνωστη στο Δήμο κίνηση πολιτών, χωρίς άδεια, σε δημοτικό χώρο
Με αφορμή το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης μας αφίσες που ενημερώνουν για την διοργάνωση κάποιας δράσης διάθεσης τροφίμων στις 14-4-2013, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμαρουσίου (στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α), χωρίς να έχει μέχρι στιγμής υπάρξει επίσημη ενημέρωση των υπηρεσιών μας για αυτήν, θα θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες για τα παρακάτω:
  1. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία σύμφωνα με τις αφίσες που έχουν αναρτηθεί, πραγματοποιείται από μία αυτοαποκαλούμενη κίνηση «αλληλέγγυοι δρόμοι».
  2. Προς διευκρίνιση τυχόν παρανοήσεων διευκρινίζουμε, ότι η δράση αυτή δεν έχει λάβει καμία άδεια για την πραγματοποίησή της από οποιαδήποτε Δημοτική ή άλλη αρμόδια δημόσια αρχή. Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει, αφού ο χώρος που οι διοργανωτές διαφημίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί είναι δημοτικός χώρος. Και η παραχώρησή του διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις, ακόμη κι αν η εκδήλωση που πραγματοποιείται είναι κοινωνικού χαρακτήρα . Πρέπει να τονίσουμε ότι οι άγνωστοι στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου οργανωτές της εν λόγω δράσης δεν έχουν λάβει καμία άδεια για την παραχώρηση του χώρου.
  3. Επειδή ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκ του νόμου την υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του όσο και τη δημοτική περιουσία, ενημερώνει το κοινό ότι έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ενημέρωση των Αρχών, καθώς η εν λόγω δράση δεν διαθέτει οποιαδήποτε άδεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας προς τους καταναλωτές που θα προμηθευτούν προϊόντα από τη δράση αυτή. Επιπλέον, για όλες τις παραπάνω αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
  4. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι αντίθετος με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Το έχουμε αποδείξει αυτό άλλωστε με τις πράξεις μας. Ούτε φυσικά διεκδικεί ο Δήμος το μονοπώλιο στη διοργάνωση ανάλογων δράσεων, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε στηρίξει με τη βοήθεια και την αρωγή φορέων , συλλόγων, επιχειρήσεων της πόλης αλλά και απλών πολιτών, δεκάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.Αυτό που υποστηρίζουμε είναι πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η οικονομική κρίση να αποτελεί αφορμή για να κινούνται ορισμένοι με τρόπο που δεν είναι σύμφωνος με τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία. Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τη δράση που έχουν προαναγγείλει θα είναι πραγματικά χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, διαθέτοντας το περίσσευμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που τους διακρίνει, χωρίς να παραβιάζουν τους νόμους.
Παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες , οι οποίες δε διενεργούνται υπό την αιγίδα δημόσιων φορέων και δεν έχουν κανένα εχέγγυο για τα διατιθέμενα προϊόντα.

marousiotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου